De 3 bedste tips til at variere dit barns madpakke

madpakke-fprberedelse-mad-i-madkasse

Har du også svært ved at være kreativ når det kommer til børns madpakker? Vi har samlet de 3 bedste tips til den nemme, varierede og sunde madpakke som dit barn vil elske.

Men hvorfor er det overhovedet så vigtigt at madpakken er varieret?

En god og varieret kost er vigtigt for alle, men i særdeleshed vigtigt for de yngste medlemmer af familien.

Det er ligeledes vigtigt at skabe nogle sunde rammer omkring børns måltider fra en tidlig alder, så de får de bedste forudsætninger fremadrettet til at lege, lære og have det sjovt.

De sunde vaner, får stort potentiale hvis de grundlægges allerede i barndommen?.

Sund kost betyder mest af alt en varieret kost, der sikrer at kroppen får alle de forskellige næringsstoffer og den mængde energi, som den har brug for.
Børnenes helbred, trivsel og livskvalitet påvirkes nemlig af deres kost.

En sund og nærende madpakke er vigtig til lange dage i skole og institution, så vi sikrer at børnene får den energi deres krop og hjerne skal bruge for at lege, lære og have det sjovt.

Men madpakken kan være svær at variere, når køleskabet ikke er fyldt op, og vi morgen efter morgen skal igang med at smøre børnenes madpakker.

Ønsker du at hjælpe dit barn til at få en varieret kost og den rette brændstof?
Så kan vores 3 bedste tips hjælpe dig på vej til at givet dit barn en varieret og god madpakke:

faerdige-madpakker-til-boern
1. Brug forskellige råvarer i BØRNS madpakke

Ved at skifte mellem råvarerne, får dit barn forskellige gevinster.
Selvom ærter måske er sunde, kan børn ikke kun leve af ærter. Børn har brug for forskellige fødevarer – nogle der er rige på vitaminer, andre der er rige på noget andet. Der er forskellige gevinster ved forskellige fødevarer i form af:

  • Vitaminer
  • Vigtige kulhydrater
  • Fedt i forskellige arter
  • Mineraler

Børn kan ikke udvikle sig optimalt ved kun at indtage få udvalgte fødevarer.

Ved at spise varieret giver vi børnene de bedste muligheder for at få alle de næringsstoffer de har brug for. Skift derfor ofte imellem typer af snacks, og køb enkelte stykker frugt og andre madvarer, så du ikke ender med at putte de samme type snacks i børnenes madpakken hele ugen.

 2. Minimer de usynlige syndere i Madpakken

Forarbejdet mad taber ofte meget af næringen, så jo mindre forarbejdet råvarerne er, jo mere næring indeholder de.
Dog er meget af den mad vi spiser forarbejdet, så det er ikke et no-go. Men alt med måde.

De tilsætningsstoffer der tilføres i forbindelse med forarbejdning, kan dog af og til være tvivlsomme. Tilsætningsstofferne tilføjes for at give smag, farve, holdbarhed eller konsistens. Det kan både være gode næringsstoffer i form af vitaminer og mineraler, men det kan ligeledes være tilsætningsstoffer som bliver fyldstoffer og tager pladsen fra den gode næring.

Derudover er mange snacks og madvarer sprængfyldt med sukker, som skaber en hurtig stigning i børns blodsukker, men et lige så hurtigt fald i blodsukkeret.
Dette pludselige fald  kan give hurtigere trætte børn?.
Overvej derfor hvilke og hvor mange sukkerholdige fødevarer du kommer i børns madpakker og hold råvarerne så naturlige som muligt.

Ved at kombinere fødevarer, nogle med højere sukkerindhold end andre og servere forskellige madvarer til dine børn, kan man dog få den variation af fødevarer som giver de bedste vilkår for dine børns kost.

madpakke tips til børn
3. Gør MADPAKKE måltiderne sjovere for dine børn

Måltiderne må gerne være sjove, og det samme gør sig i høj grad gældende for madpakken.

Lærte du også som barn, at man ikke må lege med maden?
Det behøver ikke nødvendigvis at være sådan. Ved at gøre måltiderne sjove, kan du give dine børn et forhold til maden der bliver mere positivt. Ved at servere mad på en mere kreativ facon, kan man inspirere de mindste til at spise mere varieret og give dem lækre smagsoplevelser.

Tænk madglæde og hav et smil på læben når du smører dit barns madpakke. Brug nye snacks, frugt og grønt til at lave hurtige figurer, eller brug en sjov kageudstikker til at skabe formen på en skive ananas eller melon?.

Brug mad i forskellige farver, for at gøre børnenes madpakke ekstra spændende og flot. Mulighederne er mange, og ofte kræver det blot at man husker på at måltiderne gerne må være sjove – også når det gælder madpakken.

Vil du lave dine egne snacks til børns madpakke?

Du finder nemme opskrifter på velsmagende og nærende snacks du kan komme i børns madpakker, eller servere om eftermiddagen, når børnene trænger til sund energi.

Find gode madpakke ideer til børn her.

Luftige bananpandekager – en sund og lækker favorit!

Luftige bananpandekager – en sund og lækker favorit!

Disse lækre pandekager er en sund og nærende snack, som er perfekt til morgenmad eller som et mellemmåltid.  Udover at smage fantastisk, er bananpandekager også fyldt med sunde egenskaber. Bananer er rige på vitaminer og mineraler, og de kan hjælpe med at regulere...

læs mere
NO-BAKE ENERGIBIDDER: Den perfekte On-The-Go Snack

NO-BAKE ENERGIBIDDER: Den perfekte On-The-Go Snack

Leder du efter en lækker og nærende snack, som du kan tage med på farten? Prøv disse sunde raw snackkugler! Lavet med sunde ingredienser som dadler, valnødder, kokos, valset havre og malet hørfrø, er disse snackkugler ikke kun lækre, men også fyldt med sunde...

læs mere
Nærende snack dadelbar med mørk chokolade

Nærende snack dadelbar med mørk chokolade

De lækreste barer til den søde tand, fyldt med sunde næringsstoffer. Lav lækre børnevenlige dadelbarer og lad børnene snacke løs med god samvittighed. Disse barer er fyldt med A-, B- C- og E-vitamin samt mineraler som fosfor, magnesium, jern, jod og zink og de sunde...

læs mere