Hvad skal der i madpakken?

hvad-skal-der-i-skole-madpakken

At forberede madpakker til børn kan virke som en uoverskuelig opgave hver morgen. Prøv disse gode og nemme madpakke retningslinjer til børn for at gøre frokosten sjov og næringsrig for dit barn.

Er du også en af de forældre, der spekulerer på, hvad du skal pakke til frokost i madpakken hver eneste dag, der er både velsmagende og sundt?

Du får her lidt inspiration til hvilke overordnede retningslinjer du kan følge, så de bedste anbefalinger til børns kost overholdes.

Brug Madpakkehånden

Fødevarestyrelsen har lavet en fin ‘Madpakkehånd’ som på overskuelig vis gør det nemmere at huske, hvad der er en god idé at få med i madpakken, så den både er sund og klimavenlig.

Gi´ madpakken en hånd er udarbejdet som inspiration og lavet i forlængelse af de officielle kostråd.

Formlen virker umiddelbart enkel – Fyld børnenes madpakke med følgende 5 elementer:

🫓 brød- forskellige fuldkornsprodukter, rugbrød, knækbrød, pitabrød mm.

– 🥦 grønt – gnavegrønt eller grøntsager i en fuldkorns-pastasalat, som pålæg på brød mm.

– 🥪på brødet – pålæg, kylling, æg, mager ost, bønnespread, kød

– 🦐 fisk – forskellige skaldyr og fisk, evt. laks som pålæg, eller rejer på et halvt kogt æg

– 🍏 frugt – frisk, sødt og i flotte farver

Men når man nu overholder de retningslinjer og ofte har næsten alle 5 elementer i madpakken hver dag, kan det måske alligvel være svært at finde ud af hvad der skal i børnenes madpakke hver eneste morgen.
Det er det hvert fald for mig.

For alle madvarer indeholder jo forskellige egenskaber og næringsstoffer, så hvordan sikrer man sig at børne for det de har brug for?

For er det bedst at give æbler eller pærer med som frugt? Eller hvad med grønt – er det bedst med peberfrugt eller blomkål?

Variation er nøglen til en spændende madpakke

Jeg prøver på at variere madpakken fra dag til dag, hvilket også gør den mere spændende for mine børn.

En idé til at gøre madpakken mere varieret og spændende, kan være at tænke børnenes madpakke ind i aftensmaden.

Herhjemme laver jeg til aftensmad en gang imellem lidt ekstra, som kan bruges til madpakken dagen efter. Dog er jeg påpasselig med ikke at lave for meget. Mange gange kan jeg nøjes med at lave almindelig mængde aftensmad, og så tage lidt fra inden servering der kan gemmes til dagen efter.

Det kan være:

  • et ekstra kyllingelår der også smager lækkert dagen efter i madpakken🍗
  • en rest af pasta som kan vendes med revne gulerødder og agurk til madpakken🍝
  • rest af kogte grøntsager, som jeg kan blende i en vaffel- eller bolledej🥦
  • rester af kød kan skæres ud og bruges som pålæg på en god skive rugbrød, eller i små tern i en fuldkornswrap med grønt.🌯

Du kender det måske fra dig selv. Vi spiser delvis med øjnene, og hvis madpakken ser kedelig ud, har det som oftest den direkte effekt på hvor meget mine egne børn har tilbage i madpakken når de kommer hjem. 🙄

Glæden ved at spise en madpakke, er større når det ser spændende ud. SÅ derfor prøver jeg altid at variere farver, former, smage og råvarer i håb om en næsten tom madkasse retur efter endt skoledag☺️

Vil du have flere idéer til at variere dit barns madpakke? Så læs mere her.

Vil du lave dine egne snacks til børns madpakke?

Du finder nemme opskrifter på velsmagende og nærende snacks du kan komme i børns madpakker, eller servere om eftermiddagen, når børnene trænger til sund energi.

Find gode madpakke ideer til børn her.

Luftige bananpandekager – en sund og lækker favorit!
Luftige bananpandekager – en sund og lækker favorit!

Disse lækre pandekager er en sund og nærende snack, som er perfekt til morgenmad eller som et mellemmåltid.  Udover at smage fantastisk, er bananpandekager også fyldt med sunde egenskaber. Bananer er rige på vitaminer og mineraler, og de kan hjælpe med at regulere...

læs mere
NO-BAKE ENERGIBIDDER: Den perfekte On-The-Go Snack
NO-BAKE ENERGIBIDDER: Den perfekte On-The-Go Snack

Leder du efter en lækker og nærende snack, som du kan tage med på farten? Prøv disse sunde raw snackkugler! Lavet med sunde ingredienser som dadler, valnødder, kokos, valset havre og malet hørfrø, er disse snackkugler ikke kun lækre, men også fyldt med sunde...

læs mere
Nærende snack dadelbar med mørk chokolade
Nærende snack dadelbar med mørk chokolade

De lækreste barer til den søde tand, fyldt med sunde næringsstoffer. Lav lækre børnevenlige dadelbarer og lad børnene snacke løs med god samvittighed. Disse barer er fyldt med A-, B- C- og E-vitamin samt mineraler som fosfor, magnesium, jern, jod og zink og de sunde...

læs mere